Januar 2023


Kære medlemmer!

Alle medlemmer af DFOV ønskes et godt nytår, og vi takker for opbakningen til foreningen i det forløbne år. Vi glæder os til at præsentere jer for spændende nyheder i 2023.

 

Kontingent for 2023

Kontingentet for 2023 er fortsat 175 kr. pr. medlem.

Kontingentet kan betales ved overførsel til konto 2680 - 0120 818 236 eller på MobilePay 188943 (anfør venligst navn i “Tilføj kommentar” rubrikken). Sidste frist for indbetaling af medlemskontingent er fredag den 3. februar 2023.

 Betaling for deltagelse i Operafesten i forbindelse med generalforsamlingen den 7. marts kan foretages sammen med kontingentbetalingen. Betalingen er samtidig tilmelding:

Betaling 1 person:    Kontingent = 175 kr. Kontingent + Operafest = 425 kr.

Betaling 2 personer: Kontingent = 350 kr. Kontingent + Operafest = 850 kr.

 

Generalforsamling og Operafest

tirsdag den 7. marts 2023 i Rosenbæk Huset

Vær opmærksom på, at generalforsamling og Operafest finder sted i Rosenbæk Huset, Rosenbæk Torv 30, 5000 Odense C. (Kørende: adgang via Vindegade og ind ad porten til H.J. Hansen, gående: adgang via porten ved H.J. Hansen i Vestergade). I nyhedsbrevet for oktober 2022 meddelte vi et andet sted, men her kunne vi desværre ikke få adgang til køkkenet.

 Bestyrelsen glæder sig til igen at se vores trofaste medlemmer til generalforsamling og operafest med spisning og underholdning, som finder sted efter den årlige generalforsamling. Man er naturligvis velkommen til at deltage i generalforsamlingen uden spisning, og det er gratis, og hvis man ikke har tid til generalforsamlingen, kan man alligevel deltage i Operafesten, som vi byder alle medlemmer velkommen til.

Generalforsamling kl. 17.30

Generalforsamlingen finder sted i Rosenbæk Huset med flg. dagsorden: 

  1. Valg af dirigent
  2. Godkendelse af dagsorden
  3. Aflevering og godkendelse af bestyrelsens beretning
  4. Aflevering og godkendelse af bestyrelsens reviderede regnskab
  5. Orientering om foreningens budget, herunder fastsættelse af kontingent
  6. Orientering om Den Fynske Operas sæsonplaner
  7. Indkomne forslag
  8. Valg af bestyrelse. Bestyrelsen består af 5 medlemmer, som alle vælges på generalforsamlingen. Bestyrelsens medlemmer vælges for en periode af 2 år. Desuden vælges en 1. og en 2. suppleant for en periode på 2 år.  Genvalg kan finde sted. På valg er: John Wozny og Jakob Hvidt samt suppleant Kirsten Nonnemann.
  9. Valg af revisorer: Niels Christian Resting og Erik Rahn Jensen. Revisorsuppleant: Poul Foss Michelsen.
  10. Eventuelt

 

Operafest med spisning kl. ca. 19.00

Underholdningen til operafesten forestås i år af fire unge sangere fra Syddansk Musik-konservatorium akkompagneret af Britt Krogh Grønnebæk: Alexander Fjord Nielsen, Katinka Bohse Meyer, Søren Kragh og Mikkel Frees Steensen. Det bliver med kendte high lights fra operaer af Mozart, Bizet m. fl. tre gange à 10-15 minutter i løbet af aftenen. Og når de ikke synger, hjælper de med vin-, øl- og vandsalg samt afrydning af borde.

 Maden kommer fra Froggy’s og den tre retters menu består af rejecocktail, glaseret skinke med flødekartofler og tilbehør samt æblekage med creme fraiche.

 Pris for deltagelse i Operafesten er uændret på 250 kr. pr. person.

 Tilmelding til Operafesten med spisning sker ved indbetaling af 250 kr. pr. person senest fredag den 4. februar på konto 2680 – 0120 818 236 eller MobilePay 188943 – gerne sammen med kontingentet - se ovenfor.

 

DFOV-Matinéer

Den 11. december havde ca. 50 medlemmer glæde af at være til DFOV-Matiné med baryton Jesper Buhl og pianist Britt Krogh Grønnebæk i Den Fynske Operas foyer. Publikum fik et godt indblik i Jespers karriere, og der var et fint udvalg af sange fra bl.a. operaer og musicals.

 I det nye år planlægger vi yderligere matinéer. Den 16. februar kommer sopranen Ida Wahl, og derudover vil der blive matinéer den 10. september og den 5. november alle tre gange kl. 16 i operaens foyer. Det koster kr. 100 for medlemmer at deltage i en matiné. Da der er begrænset plads i foyeren, anbefales det, at man køber billet før dagen.

DFOV-Matiné den 19. februar kl. 16 sopran Ida Wahl

Til denne matiné, der holdes i foyeren på Den Fynske Opera, har vi truffet aftale med sopranen Ida Wahl, som studerer på Syddansk Musikkonservatorium i Odense. Ida medvirkede i Rusalka på Den Fynske Opera samt i operaens julekoncert i Ansgars Kirke.

 Programmet indeholder bl.a.

Die Lotosblume af Robert Schumann
In uomini, in soldati fra Cosi fan tutte af Wolfgang Amadeus Mozart
Se il padre perdei fra Idomeneo af Mozart
Le papillon et la fleur af Gabriel Faure
Deh vieni, non tardar fra Figaros bryllup af  Mozart
I hate music af Leonard Bernstein
Solveigs sang og Solveigs vuggesang fra Peer Gynt af Edvard Grieg
Batti batti, o bel Masetto fra Don Giovanni af Mozart
Del cabello mas sutil af Fernando Obradors
Freres, voyéez fra Werther af  Jules Massenet
Rusalkas sang til månen fra Rusalka af Antonin Dvorak

 

Kommende forestillinger på Den Fynske Opera

Nytårskoncert den 8. januar kl. 16.00

Den Fynske Opera fejrer nytåret med en pragtfuld og festlig Nytårskoncert! Denne eftermiddag skal vi høre en masse skøn musik og ønske hinanden et glædeligt nytår.

De medvirkende i nytårskoncerten er Anna Carina Sundstedt, sopran, Emma Oemann, mezzosopran, Alexander Fjord Nielsen, baryton, Britt Krogh Grønnebæk, pianist

 

En usynlig fjende den 4.-11. februar

I marts 2020 lukkede Danmark ned, og vi gik en tid i møde, som ingen af os havde begreb om. En ny og ukendt virus bredte sig med hidtil uset fart rundt i verden og satte hele kontinenter i karantænetilstand. Tiden var forbundet med stor usikkerhed og mange forestillinger om, hvordan verden ville se ud på den anden side af pandemien. ‘En Usynlig Fjende’ er en operaforestilling skrevet i år 2020 under Corona-virussens indvirken på hele det danske samfund.

 

Græsset er Grønnere den 31. marts - 19. april

i samarbejde med Oh Land og Danmarks Underholdningsorkester

Fredag den 31. marts kl. 19.30 får en helt ny opera premiere på Den Fynske Opera. Græsset er Grønnere er titlen, og den er med idé og libretto af kunstnerisk leder Ida Fogh Kiberg og musik af sangerinde og komponist Nanna Øland Fabricius (Oh Land) samt pianist og komponist Adi Zukanovic. Operaen er en co-produktion mellem Den Fynske Opera og Danmarks Underholdningsorkester, som står for den musikalske ledelse og indstudering af musikken med operaens 12 medvirkende musikere.

 

Billetsalg til operaens forestillinger og til DFOV-Matiné

Billetter kan købes på Den Fynske Operas hjemmeside (denfynskeopera.dk), og man kan også kontakte operaen i billetsalgstiden: tirsdag og torsdag kl. 17.00 - 19.00 på telefon 28964859 eller ved fysisk fremmøde i foyeren tirsdage kl. 15.00-17.00. 

Medlemmer af DFOV opnår rabat ved køb af billetter i løssalg (50 kr.) og årskort (100 kr.) til Den Fynske Opera. Ring til Den Fynske Opera på telefon 2896 4859 for bestilling/fornyelse af årskort. 

Kampagnekoden til bestilling af løssalgsbilletter med medlemsrabat er: dfovrabat.

Billetter til DFOV-Matiné koster 100 kr. Billetsalget sker ved hjælp af Den Fynske Opera, hvor man som sædvanlig skal aktivere den matiné, man ønsker at købe billet til. Vores matinéer er kun for foreningens medlemmer.

Derfor melder hjemmesiden, at “Der er desværre ingen ledige pladser til denne forestilling”.

 NB!  Det gælder IKKE for medlemmer af DFOV.  - Tryk på “Indløs kampagne-kode”, og skriv derefter kampagnekoden: dfovmedlem. Så kan der købes billetter til den/de ønskede matinéer.