NYHEDSBREV APRIL 2024

Generalforsamlingen den 26. marts

I årets generalforsamling deltog cirka 50 medlemmer. Den fandt sted i Den Fynske Operas foyer med DFO’s direktør, Kim Bakdal Jensen, som dirigent. I sin beretning fortalte formand John Wozny, at DFOV-Matinéerne nu var blevet gratis for foreningens medlemmer, og det betød stigende antal deltagere. I 2023 havde der været tre matinéer med henholdsvis Ida Wahl, Alexander Fjord Nielsen og Asmus Hanke Frederiksen. Matinéen med Alexander blev holdt i salen sammen med Den Fynske Opera, da han blev tildelt Lars Waage Prisen for 2023. Til årets sidste matiné med Asmus var der 60 deltagere, og til matinéen i februar 2024 med Emma Oemann var foyeren fuldt optaget med 70 deltagere.

 Regnskabet viste et underskud på kr. 4.022 efter indtægter på kr. 36.925 og udgifter på kr. 40.947. Foreningens egenkapital var ved årets udgang på kr. 87.762. De væsentligste udgifter vedrører matinéerne, generalforsamling og Operafest. Budgettet for 2024 blev fremlagt udvisende et underskud på kr. 12.750. En mulig regulering af betaling for Operafesten blev nævnt. Kontingentet for 2024 var uændret fastsat til kr. 175.

 Den nye kunstneriske leder på DFO, Eva-Maria Melbye, indledte med at orientere om sin baggrund og den nye driftsaftale med Odense Kommune. Aftalen betyder, at DFO skal være Danmarks bedste kammeropera, være med til at styrke Odenses teater- og musikliv samt bidrage til borgernes livskvalitet. DFO skal skabe eksperimenterende og nytænkende forestillinger af høj kvalitet og opføre kendte “perler” såvel i egenproduktion som i co-produktioner. Derudover omtalte Eva-Maria Melbye en række af nuværende og kommende aktiviteter, som skal være med til at bringe DFO til kontinuerligt at bidrage til udviklingen af den danske musikdramatik.

Kasserer Birgit Richardt og Ulrik Hedegaard ønskede ikke genvalg. I stedet valgtes Hanne Dyhr og Christen Villberg. Som ny revisorsuppleant blev Doris Sys Hansen valgt.

 

Den nye bestyrelse i DFOV

Efter valgene på generalforsamlingen har bestyrelsen konstitueret sig således:

John Wozny er formand, Jakob Hvidt er næstformand, Christen Villberg er kasserer, Hanne Dyhr er hjemmesideansvarlig, Jens Erik Kornbech er sekretær, Peter Sigmund og Kirsten Nonnemann er suppleanter.

 Operafesten

Traditionen tro blev der holdt Operafest efter generalforsamlingen. Her var der 62 deltagere til en hyggelig aften med spisning, kaffe og underholdning. Underholdning, oprydning og opvask stod fire studerende fra Syddansk Musikkonservatorium for. De blev akkompagneret af Britt Krogh Grønnebæk. De fire studerende var fra venstre Søren Kragh, Louise Bernt Sørensen, Mikkel Frees Steensen og Alexander Fjord Nielsen.

 

DFOV-Matinéer

Søndag den 28. april kl. 16.00

Matiné med tenoren Gustav Wenzel Most i foyeren på Den Fynske Opera. Gustav bliver akkompagneret af Valdemar Wenzel Most.

 Gustav har studeret på Det Kgl. Musikkonservatorium og på Syddansk Musikkonservatorium og nu siden 2022 på Die Musik und Kunst Privatuniversität der Stadt Wien (MUK) med Akiko Nakajima som lærer.  Udover deltagelse i flere masterklasser har Gustav vundet 2. pris og talentpris i “Rondo” International Music Competition i Malmö samt publikumsprisen og 3. pris i “Unge synger Klassisk”.

I Wien har han bl.a. sunget Rodolfo i La Boheme og på Wiener Statsoper har han medvirket i Mestersangerne fra Nürnberg. I Odense har Gustav bl.a. sunget ved Odense Barok Festival i 2021 og 2022, været tenorsolist i Franz Schuberts “Messe i G” i Sankt Hans Kirke i 2021 og på Den Fynske Opera sang han ved Fællessang i Gaden i forbindelse med H.C. Andersen festivalen i 2033. Gustav skal synge Alfred i Flagermusen på DFO.

 Gustav Wenzel Most har bestemt sig for følgende foreløbige program, som dog kan blive ændret:

Uddrag fra  ́Flagermusen ́ af Johann Strauss den yngre
“Lille fugl, hvor bliver du af?” og “Drik min skønne, løft dit glas!”

 Chaconne op. 32 af Carl Nielsen

 Hjertets Melodier” af Edvard Grieg og H. C. Andersen
“To brune Øjne”, “Du fatter ej Bølgernes evige Gang”, “Jeg elsker Dig!”og “Min Tanke er et mægtigt Fjeld”

 “Den milde dag er lys og lang” fra Fynsk Forår af Carl Nielsen

 Franz Schubert
“An Sylvia” “Schubert Impromptu no. 3 op. 90” og Uddrag fra “die Schöne Müllerin”

 Lyrisches Intermezzo af Rued Langgaard og Heinrich Heine

“Der Tod das ist die kühle Nacht”, “Das ist ein Brausen”, “Mir träumten von ein Königskind” og “Ein Fichtenbaum”

 “O mein Misko, mein Pferd!” fra  ́Cagliostro in Wien ́ af Johann Strauss den yngre

 “Wien, du Stadt meiner Träume!” af Rudolf Sieczynskip

 

Søndag den 8. september kl. 16.00

Matiné  med sopranen Linnéa Andersson i Den Fynske Operas Foyer. Præsentation af Linnéa og program for matinéen vil blive bragt i Nyhedsbrev Juli 2024.


Søndag den 2. februar 2025 kl. 16.00

Matiné med sopranen Katinka Bohse Meyeri Den Fynske Operas Foyer. Præsentation af Katinka og program for matinéen vil blive bragt i Nyhedsbrev Oktober 2024.

Husk at bestille billetter til DFOV-Matiné! For medlemmerne er det gratis at deltage i de planlagte DFOV-Matinéer. Ikke-medlemmer, der ønsker at overvære en matiné skal betale 100 kr. i entré. Det samme gælder for medlemmernes eventuelle gæster. Billetter til matinéerne skal bestilles/købes på mailadressen formand@dfov.dk. Det er nødvendigt, fordi matinéerne foregår i foyeren på Den Fynske Opera, hvor der er begrænset plads.

 

April kvartal på Den Fynske Opera

Operapub den 19. april kl. 17.00

“Operapub” er tænkt som et tilbagelænet, men dog seriøst, alternativ til andre "fyraftenstilbud" i Odense. Klassiske sangeres svar på karaoke – Studerende, glade amatører og professionelle sangere – kom og syng! Alle aldre og niveauer er velkomne! Til “Operapub” er det lysten, der tæller - ikke evnen. Der er gratis entré! Men bestil en billet, så DFO kan holde styr på antallet!
 

Flagermusen den 10.-25. maj

'Flagermusen' holder 150-årsjubilæum på Den Fynske Opera, når den har premiere. Ved urpremieren i 1874 blev stykket modtaget med stor begejstring, og nu, 150 år efter, skal vi ære stykket med en samtidsrelevant og moderne opsætning i en bearbejdelse ved instruktør Christoffer Berdal. Opføres på dansk med danske overtekster af sangen. 

 

Sæsonpræsentation den 2. juni kl. 16.00

DFO præsenterer sæson 2024/25 denne eftermiddag – med små musikalske uddrag fra de kommende forestillinger. Samme eftermiddag kan du også få et eksemplar med hjem af det nye sæsonkatalog. Arrangementet er gratis, men der skal bookes billetter.

 

Die sieben Todsünden den 14. og 15. juni

De klassiske sangere fra Syddansk Musikkonservatorium indtager på ny scenen på Den Fynske Opera. Denne gang bliver det med den satiriske, sungne ballet 'Die sieben Todsünden' af Kurt Weill og Bertolt Brecht. Billetterne er gratis, men der skal bookes billetter.

 

Billetter til Den Fynske Opera/DFOV kampagnekode

Billetter kan købes på operaens hjemmeside www.denfynskeopera.dk. Man kan ringe og få hjælp - tirsdage kl. 14.00-16.00 og torsdage kl. 17.00-19.00 på telefon 2896 4859. Fysisk fremmøde i Den Fynske Operas foyer - tirsdage kl. 12.00-14.00. 

Medlemmer af DFOV opnår rabat ved køb af billetter i løssalg (50 kr.) og årskort (100 kr.) til Den Fynske Opera. Ring til Den Fynske Opera på telefon 2896 4859 for bestilling/fornyelse af årskort. Kampagnekoden til bestilling af løssalgsbilletter med medlemsrabat er: dfovmedlem.